Word jij onze vriend, een dikke- of zelfs grote vriend?

Wil jij  ons steunen met een financiële bijdrage? Dan verwelkomen we je graag als vriend. Elke cent die je doneert, steken wij namelijk 1 op 1 in onze missie. Weet dat periodieke giften die langer dan 5 jaar duren, fiscale voordelen hebben. Lees hierover meer bij periodieke giften.

Vrienden:

Eénmalig online doneren via Ideal

Bedrag

Periodieke giften en dus fiscaal voordeel.

Wil jij de Kledingbank Eindhoven steunen door het schenken van een periodieke gift? Periodiek schenken met een schenkingsovereenkomst heeft fiscale voordelen omdat dit volledig aftrekbaar is.

Doordat we een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn, bieden donaties die 5 jaar terugkomen belastingvoordeel.

VOORWAARDEN

Een gift is een periodieke gift wanneer aan 3 voorwaarden wordt voldaan:

 • Je geeft jaarlijks hetzelfde bedrag aan dezelfde instelling of vereniging.
 • Je mag zelf weten of je de jaarlijkse gift in 1 keer of in meerdere keren betaalt.
 • Je betaalt het bedrag 5 opeenvolgende jaren of langer. Je hebt vastgelegd wanneer de jaarlijkse gift stopt, bijvoorbeeld na 5 jaar of bij eventueel overlijden. Je mag je periodieke gift helemaal aftrekken als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet:
  • Je gift naar een ANBI gaat zoals Stichting Kledingbank-Eindhoven.
  • Je niks ontvangt in ruil voor de periodieke gift.
  • De periodieke gift vastgelegd is in een overeenkomst die kan worden opgesteld door een notaris (is niet meer verplicht sinds 2014). Of maak gebruik van deze schenkingsovereenkomst opgemaakt door de Belastingdienst. Vul de schenkingsovereenkomst in en stuur deze naar info@kledingbank-eindhoven.nl.

  Goed om te weten: Een gift die je deed vóór het sluiten van de overeenkomst, is geen periodieke gift, maar een gewone gift.  Meer informatie over belastingvrij schenken klik hier.

 • Voor alle schenkingen of legaten is de officiële naam: Stichting Kledingbank Eindhoven

IBAN: NL40 RABO 0149113749
KvK 41213475
RSIN/fiscaal nr.: 17241932

De nood is hoog:

In de regio Eindhoven moesten in 2020 ruim 2000 gezinnen bij ons aankloppen om zichzelf fatsoenlijk te kleden. En de toekomst ziet er niet rooskleurig uit; we verwachten dat steeds meer mensen een beroep op ons zullen moeten gaan doen. Soms zijn hun financiële problemen tijdelijk van aard, soms structureel. Wat de oorzaak ook is: wij zijn er voor ze. Dat doen we al sinds 2009 en met de hulp van meer dan 70 bevlogen vrijwilligers. Wij zorgen dat ze zich kunnen kleden. Dat ze niet in de kou staan. Met het doorgeven van kleding zetten we ons meteen ook in voor een meer circulaire maatschappij. Te veel kleding eindigt nu namelijk nog ‘gewoon’ in de prullenbak.

Draag nu je steentje bij. 

Dat doen we al sinds 2009 en met de hulp van meer dan 70 bevlogen vrijwilligers. We zijn gevestigd in een tijdelijke locatie en beginnen helaas uit ‘ons jasje’ te groeien. Daarom verhuizen we graag naar een pand waar we voor de langere tijd de continuïteit kunnen waarborgen. Er is  al een nieuwe locatie gevonden waarmee we jaren vooruit kunnen.
Maar, om daar een veilige winkelomgeving van te maken, is geld nodig. Jammer genoeg hebben we nog lang niet genoeg geld om te gaan beginnen.
Terwijl de tijd begint te dringen.

Kom met ons in contact

Voel je je geroepen om iets bij te dragen? Van Eindhoven en de regio mooier en menselijker maken?
Wil je meer weten? Meld je en wij staan je graag te woord.

Kledingbank Eindhoven
info@kledingbank-eindhoven.nl
www.kledingbank-eindhoven.nl

Gestelsestraat 102a
5615LH Eindhoven