Hoe werkt het?

De Kledingbank Eindhoven werkt met doorverwijzers. Deze organisaties en instanties leggen contact tussen cliënt en de Kledingbank. De doorverwijzer bepaalt dus of de cliënt recht heeft op een doorverwijzing naar de Kledingbank. Wij gaan uit van de deskundigheid van de doorverwijzer. Wanneer u vindt dat uw cliënt recht heeft op de Kledingbank, dan download u het doorverwijsformulier in via deze site. Vervolgens vult u het formulier volledig in en geeft het mee aan uw cliënt.

De cliënt kan, alleen met een doorverwijzing, alleen telefonisch een afspraak maken (040 – 2823750) met de Kledingbank. De Kledingbank heeft 2 seizoenen: zomer  en winter. Per seizoen mag een cliënt de Kledingbank 1 maal bezoeken. Voor elk volgende seizoen dient er een nieuwe doorverwijzing aangevraagd te worden.

Het tonen van een schriftelijke doorverwijzing en legitimatie is verplicht voor elke cliënt. Wanneer men de doorverwijzing niet bij zich heeft, mag de kleding worden uitgezocht, maar die wordt pas meegegeven als de doorverwijzing bij de Kledingbank is.

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van kracht en moeten wij van elke cliënt goedkeuring krijgen voor het opslaan van hun persoonsgegevens. Wij zullen hierom vragen wanneer de cliënt met het doorverwijsformulier bij de Kledingbank komt voor de afspraak. Zij moeten tekenen voor goedkeuring. Het verzoek is aan de doorverwijzers om hun cliënten hierop te wijzen.

De Kledingbank accepteert onder andere de volgende hulpverleners en instanties als doorverwijzers:

ConsultatiebureauSchooldirecties
GemeentesBewindvoering
KerkgenootschapStichting leergeld
ThuiszorgNeos
VluchtelingenwerkMaatschappelijk werk
VoedselbankSenioren platform
WijkzorgSchuldsanering

Als doorverwijzer kunt u hier de link van het doorverwijs formulier vinden. Deze moet u dan uitprinten, volledig invullen en voorzien van een stempel/handtekening met uw gegevens. Alleen met een volledig ingevuld formulier krijgt uw cliënt zijn of haar  kleding mee.

Kledingbank Eindhoven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren