Hoe werkt het?

De Kledingbank Eindhoven werkt met doorverwijzers. Deze organisaties en instanties leggen contact tussen cliënt en de Kledingbank. De doorverwijzer bepaalt dus of de cliënt recht heeft op een doorverwijzing naar de Kledingbank. Wij gaan uit van de deskundigheid van de doorverwijzer. Wanneer u vindt dat uw cliënt recht heeft op de Kledingbank, ga dan naar deze pagina en vul alle gevraagde informatie in. Alleen wanneer  alles goed is gegaan na invullen, ontvangt u een mail dat wij de verwijzing hebben ontvangen.

De cliënt kan, alleen met een doorverwijzing, telefonisch een afspraak maken (040 – 2823750) met de Kledingbank. De Kledingbank heeft 2 seizoenen: zomer en winter. Per seizoen mag een cliënt de Kledingbank 1 maal bezoeken. Voor elk volgende seizoen dient er een nieuwe doorverwijzing aangevraagd te worden.

Het tonen van een doorverwijzing en legitimatie is verplicht voor elke cliënt. Wanneer men de doorverwijzing niet bij zich heeft, of als hij niet digitaal is aangemeld, mag de kleding worden uitgezocht, maar die wordt pas meegegeven als de doorverwijzing bij de Kledingbank is.

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van kracht en moeten wij van elke cliënt goedkeuring krijgen voor het opslaan van hun persoonsgegevens. Wij zullen hierom vragen wanneer de cliënt met het doorverwijsformulier bij de Kledingbank komt voor de afspraak. Zij moeten tekenen voor goedkeuring. Het verzoek is aan de doorverwijzers om hun cliënten hierop te wijzen.

Als doorverwijzer kunt u hier de link van het doorverwijs formulier vinden. Deze moet u  volledig invullen, ook met uw gegevens. Alleen met een volledig ingevuld formulier krijgt uw cliënt zijn of haar  kleding mee.

Wilt u doorverwijzer worden?

Stuurt u dan een mail met al uw contactgegevens naar info@kledingbank-eindhoven.nl.

 

De Kledingbank accepteert onder andere de volgende hulpverleners en instanties als doorverwijzers:

BewindvoeringSenioren platform
ConsultatiebureauStichting Leergeld
GemeentesThuiszorg
KerkgenootschapVerslavingszorg
Maatschappelijk werkVluchtelingen werk
NeosVoedselbank
SchooldirectiesWij Eindhoven
SchuldsaneringWijkzorg

 

Kledingbank Eindhoven

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren