Wij zijn in verband met onze vakantie gesloten tot en met 28 augustus!

Welke kleding mag ik doneren?

Wij willen alleen kleding die je zelf nog zou kunnen dragen: dus kleding die schoon en heel is. Maar ook kleding die nog enigszins in de mode is. Wij willen onze klanten een echt 'winkel' gevoel meegeven. Dus hoe mooier de kleding, hoe fijner het gevoel! Daarnaast geven we ook handdoeken en lakensets aan de klanten; ook deze zijn - mits ze schoon en heel zijn - zeker welkom.

Onze openingstijden en telefonische bereikbaarheid:

Dinsdag
09.00 - 12.00 uur
Woensdag
13.00 - 16.00 uur
Donderdag
09.00 - 12.00 uur
Eerste zaterdag van de maand
09.00 - 12.00 uur
striksel

Wat je wel mag doneren

Jurken, rokken en tunieken

Shirts, tops, overhemden en blouses

Truien, vesten en sweaters

Broeken, jeans en joggingbroeken

Jassen, mutsen, sjaals en handschoenen

Schoenen en nieuwe sokken

Sportkleding

Nieuw ondergoed

Dekbedovertrekken in alle formaten

Handdoeken

Wat we liever niet ontvangen

Kledinghangers

Kapotte kleding

Kleding met vlekken

Koffers & Sporttassen

Knuffels

Riemen

(Hand)tassen

Galakleding en skikleding

Verkleedkleren

Dekbedden & dekens

Gordijnen, badmatten en tafellakens

Wat gebeurt er met jouw gedoneerde kleding?

01

Binnenkomst

Bij de blauwe deuren kunt u de kleding afgeven. U kunt het hele jaar door zomer- en winterkleding inleveren. Het meeste komt in zakken en dozen: honderden (!) per dagdeel. Dan begint het sorteren.

02

Sortering

Bij binnenkomst wordt er globaal gekeken of de kleding in goede staat is en voor wie het bestemd is. Vervolgens wordt er nogmaals gecontroleerd wat de staat van de kleding is en wordt alles per soort opgeslagen.

03

Opslag

Boven in ons pand hebben wij de opslag: wij slaan alle kleding op per soort, per maat en per seizoen (zomer of winter). In de loop van de jaren hebben wij ons eigen systeem ontwikkeld.

04

Weggeven

Wij werken in 2 seizoenen: van april tot augustus geven wij zomerkleding uit. Van september tot februari loopt het winterseizoen. Voor elk seizoen moet elke klant een nieuwe verwijzing hebben.

De Kledingbank kan niet zonder kleding!

Maar dan alleen kleding die je zelf nog zou kunnen dragen: dus kleding die schoon en heel is. Voor onze klanten vinden we het fijn als de kleding nog enigszins in de mode is.
Alle kleding is welkom, maar we hebben altijd tekort aan goede kinderkleding, maar ook aan kinderpyjama’s, sportkleding voor kinderen, handschoenen, sjaals en mutsen. Met kinderschoenen, vooral vanaf maat 28 maak je ons erg blij. Ook de groep jongeren met name de mannen, vallen nog wel eens tussen wal en schip. Kleine herenmaten, modieuze sneakers; meer dan welkom! We zijn zelf niet in de gelegenheid om kleding te wassen, strijken of te repareren, dus als dat al gedaan is voor het doneren, is het voor ons bruikbaar!

Wat doen we met de kleding die we niet kunnen gebruiken?

De basis van onze Kledingbank is dat we veel aanbod hebben en daarom ook heel goed kunnen sorteren. Alleen nette, schone en modieuze kleding gaat de winkel in of wordt opgeslagen. We  kunnen strenger selecteren op kleding waarvan we veel aanbod hebben zoals de gangbare maten dames-en herenkleding en minder streng op kleding en schoenen waarvan er vrijwel altijd tekorten zijn. Denk daarbij aan grote maten, jongensbroeken etcetera. We selecteren onze restanten in twee categorieën. Kapotte en vuile kleding en goede bruikbare kleding. Deze wordt regelmatig door een opkoper opgehaald en van de opbrengst kunnen we een deel van de vaste lasten betalen. Bovendien proberen we soms gaten te dichten in de voorraad kinderschoenen.We kopen dan met korting paren kinderschoenen in.

Kom striksel in contact met striksel ons

Dinsdag
09.00 - 12.00 uur
Woensdag
13.00 - 16.00 uur
Donderdag
09.00 - 12.00 uur
Eerste zaterdag van de maand
09.00 - 12.00 uur

"*" geeft vereiste velden aan